Výsledek je dobrý, pokud není vidět

Výsledek je dobrý, pokud není vidět

Také na vás při pohledu na opravdu starou knihu či šperk dýchne něco, čemu by se dalo říkat i tajemno? Je to dáno tím, že jsou to předměty, kterým se říká „věci s historií“. Prostě něco, co sloužilo několika generacím před námi a uchovalo se to do dnešních dob. I ten, kdo nemá příliš vyvinutý cit pro historii, musí uznat, že starožitnosti mají něco do sebe. Byla by věčná škoda nechat je zchátrat, a tak je nenávratně ztratit.

koberec

  • Proto fungují různé odborné dílny, které se specializují na záchranu těchto starobylých památek.
  • Jejich práce je velice zodpovědná a také velmi náročná.

Například restaurování koberců probíhá v několika fázích. Před tím, než započnou záchranné práce, je zapotřebí zhodnotit, jakým způsobem a v jakém rozsahu byla textilie poškozena, znehodnocena nebo ušpiněna. Pak se odborníci dohodnou na tom, jakým způsobem by šlo vše opět napravit. K této fázi patří i finanční stránka věci. Zadavateli se sdělí, o jakou konečnou částku by se asi jednalo.

Vždy dokonalá práce

Cílem pracovníků restaurátorských dílen je především kvalitní výsledek, který je spojený s prodloužením životnosti historického kusu.

  • V těchto dílnách jsou schopni nejen tapisérii nebo gobelín vyčistit, ale také dokonale opravit.
  • A nemusí se jednat pouze o poškození malého rozsahu.
  • Je možné i dotvořit celé velké chybějící části.

barevní koberec

Výsledek je vždy dokonalý. Není totiž na první pohled vůbec vidět.Techniky, které se při renovaci používají, mají přiléhavé názvy. Jedná se především o neznatelnou textilní retuš. V dílnách, které se specializují na opravy a konzervace historických textilií, si můžete nechat opravit i různé potahy z křesel, pohovek nebo jiného nábytku. Tyto potahy se připevňují na speciální rámy, aby při opravě a čištění neztratily svůj tvar a po renovaci mohly být opět připevněny na své původní místo.


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu pod tímto článkem jen za 50 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

Written by